Σύμπραξη: Γυμνάσιο Κεραμωτής – 7ο Γυμνάσιο Καβάλας – Realschule Calberlah Γερμανίας στις 21.11.2023

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, το Γυμνάσιο Κεραμωτής είχε τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνασίου Καβάλας και του σχολείου Realschule Calberlah Γερμανίας.
Οι μαθητές του Realschule Calberlah μαθαίνουν ελληνικά στο σχολείο τους και επισκέφτηκαν τη χώρα μας για να μπορέσουν να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική κουλτούρα και τις συνήθειές μας.
Η κοινή «μάθηση» ξεκίνησε με παιγνιώδη τρόπο, μέσα από την προβολή και ταυτόχρονη μετάφραση σε τρεις γλώσσες του Μύθου του Δαίδαλου και Ίκαρου. Οι μαθητές, σε τέσσερις μεικτές ομάδες και των τριών σχολείων, κρατούσαν σημειώσεις και συζητούσαν, ώστε να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που έμαθαν στα διαδραστικά παιχνίδια που ακολούθησαν («Άκου τι είπαν» και «Κυνήγι θησαυρού»).
Στην όλη διαδικασία βοήθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά ιδιαίτερα η παρουσία της εκπαιδευτικού Γερμανικών του σχολείου, κ. Παρλαπάνη, αλλά και της Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, κ. Ευθυμιάδου Μελίνας, η οποία μας έκανε την τιμή να παραστεί στις δράσεις.
Τη σκυτάλη πήρε ο Γυμναστής μας κ. Μανίσογλου, ο οποίος με άπταιστα Γερμανικά εξήγησε τους κανόνες του baseball στους φιλοξενούμενους. Ακολούθησε εκμάθηση χορών και χορευτικά με πολύ κέφι.
Στη συνέχεια, οι μαθητές των τριών σχολείων σκορπίστηκαν στα γήπεδα του σχολείου για να παίξουν ομαδικά αθλήματα και να γνωριστούν.
Οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί έλαβαν ως δώρο ελληνικές παραδοσιακές λιχουδιές και δύο χειροποίητες τσάντες από τα χέρια της εκπαιδευτικού Καλλιτεχνικών κ. Μήτρογλου.
Ευχόμαστε η συνεργασία των τριών σχολείων να συνεχίσει και μελλοντικά και όλοι οι μαθητές να ανταλλάσσουν πληροφορίες για πολλά χρόνια.