Τεχνικές αποτελεσματικού διαβάσματος και ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης του εφήβου

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 στις 5:30 με 7:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του γυμνασίου Κεραμωτής σεμινάριο συμβουλευτικής γονέων με θέμα «Τεχνικές αποτελεσματικού διαβάσματος και ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης του εφήβου». Εισηγήτριες ήταν η κ. Στυλιανή Καραγκιοζούδη, ψυχολόγος του σχολείου και η κ. Δέσποινα – Αθηνά Ζωγράφου, κοινωνική λειτουργός.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς συμβουλευτικών-επιμορφωτικών απογευματινών συναντήσεων, τις οποίες διοργανώνει το σχολείο μας κάθε μήνα, με γενικότερο σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας. Βασικός στόχος του σεμιναρίου ήταν να συνδράμει τους γονείς στις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα έφηβα παιδιά τους, τόσο στον τομέα της μελέτης των μαθημάτων όσο και στον τομέα της εικόνας που έχουν τα παιδιά για τον εαυτό τους.

Η συμμετοχή των γονέων ήταν ικανοποιητική, καθώς αναζητούν απαντήσεις στις απορίες και στους προβληματισμούς τους. Μετά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους γονείς ο υποδιευθυντής του σχολείου, κ. Δ. Καρδαράς, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική παρουσίαση από την κ. Στυλιανή Καραγκιοζούδη για τις τεχνικές αποτελεσματικού διαβάσματος. Ακολούθησε μια εξίσου διαφωτιστική παρουσίαση για τους τρόπους ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των εφήβων από την κ. Δέσποινα – Αθηνά Ζωγράφου. Οι γονείς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που θίχτηκαν, εξέφρασαν απορίες, μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες, διατύπωσαν απόψεις και έτσι έγινε μια πολύ εποικοδομητική και ζωντανή συζήτηση. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι γονείς αποχώρησαν εμφανώς ικανοποιημένοι και εκφράζοντας την επιθυμία να συμμετέχουν στην επόμενη συνάντηση.