Συμμετοχή Γυμνασίου Κεραμωτής στο πρόγραμμα «Kids save lives» – «Τα παιδιά σώζουν ζωές»

Το Γυμνάσιο Κεραμωτής συμμετέχει στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για σχολεία KIDS SAVE LIVES & iSAVElives for schools. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση της σχολικής κοινότητας στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, τις Πρώτες Βοήθειες, την Πρόληψη και τις νέες Τεχνολογίες που σώζουν ζωές. Έγκειται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας. Προσφέρεται η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC), με σκοπό να συμμετέχουν ΕΝΕΡΓΑ στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, εκπαιδεύοντας με τη σειρά τους τους μαθητές μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προηγήθηκε στις 17.10.2023 επιμόρφωση εκπαιδευτικών για το θεωρητικό πλαίσιο και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν (εκμάθηση τεχνικών Πρώτων Βοηθειών, ΚΑΡΠΑ, χρήσης απινιδωτή) καθώς και για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό ομάδων Πρώτων Βοηθειών.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της επιμόρφωσης εδώ:

Η επιμόρφωση των μαθητών (θεωρητικό μέρος) έγινε στις 8.11.2023 στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με απώτερο στόχο την εκπαίδευση μαθητών/-τριών από εκπαιδευτικό του σχολείου. Το Εργαστήριο Δεξιοτήτων, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και ο Μαθητικός Διαγωνισμός KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP που θα ακολουθήσει συνδέονται, έτσι ώστε οι μαθητές να αποκομίσουν πολλά οφέλη. Θα ακολουθήσει πρακτικό μέρος επιμόρφωσης και εκμάθηση παροχής Πρώτων Βοηθειών.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ KIDS SAVE LIVES

  1. Θεσμοθέτηση του μαθήματος ΚΑΡΠΑ και Πρώτων Βοηθειών στα Ελληνικά Σχολεία
  2. Θεσμοθέτηση της πιστοποίησης Εκπαιδευτικών Ελληνικών Σχολείων στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC)
  3. Θεσμοθέτηση της τοποθέτησης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), σε κάθε Σχολείο και Κοινότητα της χώρας
  4. Χρήση και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών (iSAVElives, Εθνικός χάρτης απινιδωτών κ.α.), με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση των Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας
    Πηγή: https://kidssavelives.gr/poioi-eimaste/